Tereza Mej traži vanredne izbore za 8. jun

Jedini način da garantujemo stabilnost u narednim godinama je da imamo prevremene parlamentarne izbore, poručila je britanska premijerka.

Britanska premijerka je na iznenadnoj konferenciji za novinare istakla da je predsedavala sastankom kabineta gde je dogovoreno da vlada treba da raspiše opšte izbore za 8. jun.

Ističe da njena vlada ima dobar plan za pregovore sa EU o Bregzitu, ali i da je potrebno jedinstvo u parlamentu, u kojem sada vladaju podele.

"Potrebni su nam opšti izbori i potrebni su nam sada. U ovom trenutku imamo jedinstvenu šansu za to, pre nego što počnu detaljni pregovori", rekla je Mejova.  

Ističe da politički protivnici greše ako misle da će Britanija promeniti kurs kada je reč o Bregzitu.

"Jedini način da garantujemo stabilnost u narednim godinama jeste da imamo prevremene izbore", rekla je Mejova.

Tereza Mej je najavila da će predlog o održavanju izbora sutra biti pred parlamentom, a da bi izbori bili raspisani, potrebna je podrška dve trećine poslanika.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво