Treće pismo o napadu na igrače Borusije, nove pretnje za 22. april

Nemačko državno tužilaštvo ispituje istinitost novog pisma u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Borusije iz Dormunda. U pismu se najavljuju i novi napadi, između ostalog i na proteste uperene protiv desničarske stranke Alternativa za Nemačku, koji će se održati 22. aprila u Kelnu – prenela je "Hina" pozivajući se na nemačke medije.

Moramo svaku pretnju uzeti ozbiljno s obzirom na to da još ne raspolažemo čvrstim indicijama o pozadini napada na autobus sa igračima Borusije Dortmunda, preneo je nemački Tagešpigl čija je redakcija primila i najnovije pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad u utorak.

Redakcija tog lista primila je anonimni mejl u četvrtak uveče, u kome se "poziva na Adolfa Hitlera" i kritikuje politika multikulturnog društva, kao i migrantska politika nemačke kancelarke Angele Merkel.

"Poteći će šarena krv 22. aprila", piše u mejlu, a istražitelji to povezuju sa velikim protestima protiv desnog populizma koji bi trebalo da se održi naredne subote u Kelnu pod nazivom "Šareno protiv smeđeg".

Kako se navodi, to je treće pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Dortmunda.

U bombaškom napadu na autobus sa igračima fudbalskog tima Borusija, povređeni su jedan igrač i jedan policajac iz pratnje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи