Tramp: Vreme je da se okonča rat u Siriji

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da je vreme da se okonča "brutalni" građanski rat u Siriji i pozvao saveznike NATO-a da rade zajednički na rešavanju te "katastrofe".

Donald Tramp je na zajedničkoj konferenciji posle sastanka sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom zahvalio saveznicima Vašingtona zbog toga što su osudili navodni hemijski napad na civile u Han Šejhunu.

"Svaka država koja ceni ljudski život mora da snažno da odbaci okrutni pokolj nevinih civila hemijskim oružjem uključujući varvarsko ubijanje male i bespomoćne dece i beba", naveo je Tramp.

Kako je dodao, vreme je da se okonča "ovaj brutalni građanski rat, poraze teroristi i omogući izbeglicama da se vrate kući", prenosi AFP.

Govoreći o Severnoatlantskoj alijansi, rekao je da je NATO stub međunarodnog mira i bezbednosti, ali i ponovio da evropske članice Alijanse moraju da "plate ono što duguju".

"U suočavanju sa našim zajedničkim izazovima, moramo da osiguramo da članice NATO-a ispune svoje finansijske obaveze i plate ono što duguju", istakao je američki predsednik.

Tramp, koji je tokom predizborne kampanje govorio o prevaziđenosti Alijanse, sada je rekao da NATO "više nije prevaziđen".

Govoreći o odnosima sa Rusijom, američki predsednik je naveo da se Vašington i Moskva "uopšte ne slažu" i da su odnosi dve zemlje na najnižem nivou.

Tramp je ipak primetio da su sastanci državnog sekretara Reksa Tilersona, koji se u Moskvi susreo i sa Putinom, protekli bolje od očekivanog, prenosi Rojters.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво