Džihadisti ID ubili 50 ljudi u Mosulu

Zbog pokušaja da pobegnu kod vojske, džihadisti ID su u Mosulu ubili najmanje 50 ljudi, preneo je lokalni informativni portal "Šafak njuz", pozivajući se na svedočenja stanovništva.

Iračka vojska od februara vodi ofanzivu na one oblasti zapadnog Mosula koje su i dalje pod kontrolom Islamske države, dok je istočni deo grada već u potpunosti oslobođen, prenosi Sputnjik.

Prema rečima očevidaca, džihadisti su se obračunali sa stanovnicima oblasti Ras el Džada i Mušahada u centru Mosula pošto su ovi pokušali da se spasu bekstvom i da se pridruže vojsci. Tela ubijenih teroristi su ostavili da leže na ulici, naveli su svedoci.

Džihadisti ID redovno koriste civile Mosula kao živi štit, a ubijanjem zarobljenih izbeglica pokušavaju da zastraše ostale stanovnike. Prema podacima Ujedinjenih nacija, u zoni vojne operacije i dalje je najmanje 400.000 ljudi.

Ministarstvo za migracije Iraka ranije je saopštilo da je broj izbeglica iz zapadnog Mosula od početka operacije premašio 200.000 ljudi. Vlasti ove ljude smeštaju u kampove unutar zemlje, ali mesta i sredstava za izdržavanje izbeglica nema dovoljno.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи