Protest u Turskoj zbog napada SAD na bazu u Siriji

Oko 100 demonstranata okupilo se ispred ambasade SAD u Ankari, protestujući zbog američkog raketnog napada na vojnu bazu u Siriji.

Protest je organizovala nacionalistička Patriotska partija, a obraćajući se okupljenima, generalni sekretar te stranke Utku Rejhan kritikovao je raketni napad na sirijsku vojnu bazu Šajrat.

"Nema rešenja iz Amerike, sve što dolazi iz Amerike je haos i krv. Treba da se fokusiramo na rešavanje sirijskog pitanja sa administracijom Sirije i našim drugim susedima Irakom i Iranom", rekao je turski političar.

Rejhan je pozvao na nastavak mirovnih pregovora u Kazahstanu, koji su organizovale Rusija i Turska.

Učesnici protesta uzvikivali su "Ubico SAD, gubi se iz Sirije", a na transparentima je pisalo "Ubico SAD, gubi se sa Bliskog istoka".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи