Tramp bio protiv napada na Siriju pre nego što je postao predsednik

Pre nego što je postao predsednik, Donald Tramp se u više navrata putem svog naloga na "Tviteru" snažno protivio akcijama američke vojske u Siriji. 

Sa američkih razarača u istočnom Mediteranu, tokom noći je ispaljeno na desetine "tomahavk" raketa na pozicije sirijske vojske, a Tramp je naredio operaciju kao osvetu za navodni napad hemijskim oružjem snaga Bašara el Asada u Idlibu.

Tramp je u sredu rekao da je snimak, na kojem se vide deca kako pate od posledica napada hemijskim oružjem u Siriji, veoma promenio njegov pogled na tu zemlju i njenog predsednika Bašara el Asada.

Dok se Tramp sastaje sa najvišim vojnim i spoljnopolitičkim savetnicima na Floridi, kako bi razgovarali o akciji u Siriji, Si-En-En se pita da li američki predsednik planira da traži odobrenje od Kongresa i podseća da kada je njegov prethodnik Barak Obama razmatrao da to uradi, Tramp je rekao da bi bila "velika greška" ukoliko ne bi zatražio odobrenje. 

"Predsednik mora da dobije odobrenje Kongresa pre nego što napadne Siriju - velika greška ukoliko to ne uradi", napisao je Tramp na Tviteru 2013. godine. 

Kada je Obama odustao od preduzimanja bilo kakve akcije u Siriji, Tramp ga je kritikovao jer je dao naznake svojih planova. 

On je, takođe, pozivao Obamu da ne preduzima akcije, a jednom prilikom je rekao da je to "nerazumno" čak i razmatrati. 

"Ponavljam našem budalastom lideru, ne napadajte Siriju - ukoliko to uradite mnogo loših stvari će se dogoditi i iz te borbe SAD ne dobija ništa", naveo je Tramp u septembru 2013. na Tviteru

On je, takođe, te godine rekao da ne bi napao Siriju, ali da u slučaju da to odluči da učini bilo bi iznenada, a ne bi se hvalo na svim medijima "kao budala". 

Si-En-En, međutim, ističe da postoji razlika u onome što Tramp sada zna i onome što je znao pre nego što je postao američki predsednik. 

"Predsednik ima sada sve informacije SAD o sirijskom građanskom ratu, što nije imao kao običan građanin sa nalogom na Tviteru", zaključuje američki mediji. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво