Nova evakuacija pobunjenika iz Homsa

Poslednju četvrt Homsa, koja je pod kontrolom sirijske opozicije, napustila je još jedna grupa pobunjenika sa svojim porodicama, javila je državna televizija.

Evakuacija 466 ljudi, uključujući 129 boraca, druga je evakuacija iz četvrti Vaer, u skladu sa dogovorom opozicije i vlade, postignutim uz posredovanje Rusije.

Pobunjenici su pristali da napuste Vaer posle višegodišnje opsade i bombardovanja provladinih snaga, a dobili su garancije da će imati bezbedan prolaz u oblasti pod kontrolom pobunjenika na severu Sirije.

Očekuje se da će evakuacije trajati više sedmica, posle čega će vlada moći da potvrdi kontrolu nad celim gradom, prvi put posle više godina.

Neki opozicioni aktivisti su kritikovali sporazum, tvrdeći da će biti raseljeno 12.000 stanovnika Vaera, uključujući 2.500 boraca.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво