Las Vegas, pucnjava u autobusu

Muškarac u Las Vegasu pucao je u autobusu i ubio jednu osobu, a drugu je lakše ranio. Napadač je uhapšen, a napad nije povezan sa terorizmom, saopštila je policija.

Policija ga je uhapsila posle napete situacije koja je trajala četiri sata u subotu, ali je protekla bez incidenata, saopštila je gradska policija.

Osumnjičeni napadač je u dvospratnom autobusu bio sam zabarikadiran četiri sata, dok su taktički timovi i pregovarači pristizali na lice mesta u bulevaru koji je za to vreme bio zatvoren za saobraćaj.

Muškarac se predao oko 15 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu, a policija je navela da je kod sebe imao pištolj.

Nema dokaza da je ovaj incident povezan sa pljačkom koja se ranije juče dogodila u Las Vegasu, u hotelu "Belađo".

Američka policija je tokom noći između petka i subote blokirala hotel iz kojeg su gosti prethodno u panici masovno istrčali na ulicu zbog napadača sa vatrenim oružjem u rukama.

Ej-Bi-Si njuz je preneo izjavu poručnika policije Las Vegasa, Karlosa Henka, da su se prvobitni navodi o osobi koja puca na ljude ispostavili kao lažni, ali da se u tom hotelu jeste dogodila pljačka prodavnice luksuznih satova koju su izveli naoružani napadači.

U pljački radnje koja je u tom trenutku bila zatvorena niko nije povređen, a policijska blokada trajala je pola sata.

Očevici su naveli da su napadači nosili maske, dok je jedna od svedoka, žena koja se predstavila kao Kajra, rekla američkoj televiziji da je videla muškarca sa maskom svinje i objavila njegovu fotografiju na Tviteru, nakon čega su je objavili i američki mediji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво