Šef poljske diplomatije: Rat u bivšoj SFRJ za Evropu marginalan

Vitold Vaščikovski, poljski ministar spoljnih poslova, izazvao je lavinu kritika u toj zemlji zbog izjave da su krvavi raspad Jugoslavije i ratovi na Balkanu devedesetih godina bili samo marginalni.

"Evropska unija nije klub altruista. EU je izgrađena zato da u Evropi ne bude rata i 70 godina ga nema. Izuzev marginalnih ratova na Balkanu ili u ovom trenutku važnog, možda ne marginalnog, rusko-ukrajinskog rata. I to cenimo, to je veliki doprinos EU", rekao je sinoć Vaščikovski poljskoj televiziji N24.

Ocena ministra da je najkrvaviji rat u Evropi od Drugog svetskog rata bio samo marginalan, izazvala je lavinu ogorčenja na internetu u Poljskoj, a na Tviteru i drugim društvenim mrežama mnogi su bez reči počeli da postavljaju fotografije posledica ratnih razaranja koje su vidljive i danas.

"V. Vaščikovski je konstatovao u 'Polsatnjuz' da je rat na Balkanu bio marginalan, 100.000 žrtava etničkih čišćenja, 1,5 milion izbeglica. Srebrenica", reagovao je na Tviteru novinar te poljske televizije Pjotr Vitvicki.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи