Marin le Pen: Sa Rusijom delim stav o Ukrajini

Francuski predsednički kandidat ultradesničarske stranke Nacionalni front Marin le Pen rekla je da SAD imaju cilj da pokrenu pravi rat u Evropi naoružavajući Ukrajinu.

Marin le Pen je, na sastanku Komiteta za međunarodne poslove Državne dume, rekla za sebe da je jedan od retkih političara u Francuskoj koji su izneli sopstveni stav o Ukrajini koji je, kaže, identičan ruskom.

Navodi da je u svojim stavovima ukazala na ulogu Evropske unije u porastu i razvoju konflikta.

Le Penova je ukazala na to da su neke njene kolege iz Francuske više puta menjale stav, dok je ona od početka konflikta zadržala isti.

"Ovih dana, u Ukrajini vidimo vladu koja je na vlast došla nelegalno, i sada bombarduje narod u Donjecku i Lugansku. To je ratni zločin i trebalo je da privuče oštre osude od svih onih aktivista za ljudska prava koji daju različita saopštenja za francuske masovne medije", rekla je Le Penova.

Veruje da francusko rukovodstvo preferira da sluša samo ono što SAD kažu, čijim interesima i služe.

"SAD imaju cilj da pokrenu pravi rat u Evropi naoružavajući Ukrajinu. Žele da prošire zonu NATO-a do granice sa Rusijom... SAD vrše pritisak na trenutnu Vladu Ukrajine, koja razmišlja u istom smeru, da se pridruži NATO-u", zaključila je Le Penova.

Na sastanku sa predsedavajućim Državne dume Vjačeslavom Volodinom, Le Penova je rekla da se nada da će Francuska ukinuti "crne liste" ruskih građana na svojoj teritoriji.

"Uvek sam se zalagala za ukidanje sankcija, koje smatram kontraproduktivnim", rekla je Le Penova, prenosi Tas.

Dodaje da se nada da će se Francuska naći u situaciji u kojoj će se liste ukinuti makar na teritoriji Francuske.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво