"Evrointegracije – put ka stabilizaciji Zapadnog Balkana"

Član Evropskog parlamenta Gi Verhofstat navodi da je potrebno da sve zemlje Zapadnog Balkana uđu u Evropsku uniju jer je to jedini i najbolji način da se taj region stabilizuje, ali i da se osigura evropska budućnost regiona umesto rastućeg uticaja Rusije i Turske.

Gi Verhofstat je naveo za portal European Western Balkans da je nakon ulaska Hrvatske, celokupan proces usporen.

"Apsolutno je ključno da sve zemlje Zapadnog Balkana uđu u EU, jer je to jedini i najbolji način da se taj region stabilizuje. Izgleda da je to najbolji način, a ne da, kao što i dalje činimo, šaljemo evropske vojnike na teren", istakao je bivši premijer Belgije.

Prema njegovim rečima, apsolutno je potrebno da EU nastavi proces pridruživanja svih zemalja Zapadnog Balkana, ali i zemlje Zapadnog Balkana moraju da, takođe, ulože napore na putu ka EU.

Ističe da one moraju da reformišu svoje institucije prema standardima Unije, takozvanim kriterijumima iz Kopenhagena.

"To je i najbolji način da se obezbedi evropska budućnost Zapadnog Balkana umesto rastućeg uticaja Rusije ili Turske", zaključio je Verhofstat, koji je i lider Saveza liberala i demokrata za Evropu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се