Antverpen, pokušao da automobilom uleti u trgovinsku zonu

Belgijske bezbednosne snage pronašle su više vrsta oružja u automobilu francuskog državljanina koji je, obučen u kamuflažnu odeću, pokušao da kolima u punoj brzini uleti u trgovinsku zonu u belgijskom lučkom gradu Antverpenu, prenosi AFP.

Federalno tužilaštvo te zemlje navelo je da su pronađeni puška, oružje koje ima sečiva i boca sa tečnošću koja još nije identifikovana.

"Osumnjičeni je Muhamed R., rođen 8. maja 1977, francuski je državljanin i živi u Francuskoj", saopštilo je tužilaštvo.

Šef antverpenske policije Serž Mujters objavio je prethodno da je muškarac severnoafričkog porekla.

"Vozilo sa francuskim tablicama pokušalo je da u punoj brzini uđe u Meir (ulicu poznatu po trgovini). Muškarac u kamuflažnoj odeći je odveden", rekao je Mujters na konferenciji za medije.

Naveo je da su "pešaci morali da skoče u stranu".

"Zahvaljujem u ime celog Antverpena vojnicima koji su intervenisali, policijskim službama i snagama za specijalne intervencije", rekao je Mujters.

AFP podseća da je taj napad usledio dan nakon napada ispred Britanskog parlamenta, kada su ubijene tri osobe i napadač, na godišnjicu napada u Briselu u kojima su prošle godine stradala 32 čoveka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи