Tramp: Ne može loše da mi ide, jer sam ja predsednik, vi niste

Američki predsednik Donald Tramp rekao je u opširnom intervjuu časopisu "Tajm" branio svoje postupke od početka mandata i razne izjave iako za mnoge od njih nije potvrđeno da su istinite, dok su neke vrlo sporne.

"Ja sam veoma instinktivna osoba, ali se ispostavlja da su moji instinkti ispravni", rekao je Tramp, dodajući da jer on "osoba koja zna kako život funkcioniše".

Na pitanje da li je zabrinut za svoj kredibilitet pošto je citirao izjave za koje se pokazalo da su netačne, Tramp je rekao da je on citirao "veoma ugledne ljude s veoma uglednih televizijskih mreža".

Tramp je rekao da je mnogo puta bio u pravu iako mu mnogi nisu verovali i kao primer naveo ishod britanskog referenduma o članstvu u Evropskoj uniji, svoju pobedu na predseničkim izborima, kao i to da mnoge članice NATO ne plaćaju svoje račune.

On je rekao da je nasledio haos na Bliskom istoku i u Severnoj Koreji, kao i haos sa nezaposlenošću i trgovinom, navodeći da je to priča kojom mediji treba da se bavi.

"Hej vidite, u međuvremenu, mislim, ne može mi ići tako loše, zato što sam ja predsednik, a vi niste. Znate. Pozdravite sve, OK?", rekao je Tramp na kraju intervjua.

Tramp: Gledao emisiju o tzv. ruskoj priči, lažne vesti

Ranije danas, predsednik SAD napao je na Tviteru emisije koje su američke televizije emitovale o, kako je naveo, "takozvanoj ruskoj priči".

"Upravo sam gledao potpuno pristrasne navode u stilu lažnih vesti o takozvanoj ruskoj priči na En-Bi-Siju i Ej-Bi-Siju. Kako je to nečasno!", napisao je Tramp na Tviteru.

Direktor FBI Džejms Komi potvrdio je u ponedeljak da ta federalna agencija istražuje moguće napore koje je preduzimala ruska vlada kako bi se mešala u američke izbore 2016. godine, uključujući bilo kakve veze kampanje predsednika Donalda Trampa i Moskve, preneo je Rojters.

Navedeno je da je Komi to rekao tokom svedočenja u Kongresu SAD o ruskim aktivnostima.

Komi je ukazao da ispitivanje "uključuje istragu prirode bilo kakvih veza između pojedinaca povezanih sa Trampovom kampanjom i ruske vlade i to da li je postojala bilo kakva koordinacija između kampanje i napora Rusije".

"Pošto je u pitanju otvorena istraga koja je u toku i pod oznakom tajnosti, ne mogu da kažem više o tome šta radimo i čije ponašanje istražujemo", rekao je Komi.

AP je juče, na osnovu podataka u koje je imao uvid, objavio da je bivši šef predizbornog tima američkog predsednika Donalda Trampa, Pol Manafort, tajno radio pre deset godina za ruskog milijardera Olega Deripasku u korist interesa ruskog predsednika Vladimira Putina.

Manafort je, naime, 2005. godine predložio poverljiv strategijski plan za koji je rekao da "može značajno koristiti Putinovoj vladi", navodi američka agencija, uz napomenu da su se u to vreme odnosi SAD i Rusije, pod republikanskim predsednikom Džordžom V. Bušom, pogoršavali.

AP tvrdi da je Manafort sarađivao sa ruskim magnatom u industriji aluminijuma Olegom Deripaskom, bliskim Putinovim saradnikom.

Manafort je, navodi ta agencija, potpisao godišnji ugovor vredan 10 miliona dolara koji je stupio na snagu 2006. i održavao je s njim poslovne odnose barem do 2009. godine.

Ta saradnja je opisana u intervjuima sa osobama upoznatim sa tim i u poverljivim poslovnim izveštajima u koje je AP imao uvid.

Manafort je američkoj agenciji potvrdio da je radio za Deripasku, ali je naglasio da je ta saradnja nepravedno kritikovana kao neprimerena.

AP je ove navode objavio u trenutku kada su Trampovi predizborni savetnici podvrgnuti istrazi FBI i dvema kongresnim istragama, pri čemu istražitelji ispituju da li su Trampovi saradnici koordinisali s Moskvom s ciljem ruskog mešanja u američku predsedničku kampanju 2016.

Manafort je, inače, te istrage odbacio kao politički motivisane i tvrdio da nikada nije radio u korist ruskih interesa, ali AP zaključuje da dokumenta u koja je ta agencija imala uvid pokazuju da su njegove veze s Rusijom bile bliže nego što su to pokazali dosad obelodanjeni podaci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво