Frankfurt, protest protiv Erdogana i referenduma

Oko 30.000 demonstranata, za koje policija navodi da su većinom kurdskog porekla, okupilo se u Frankfurtu pozivajući na "slobodu u Turskoj" i "slobodu za Kurdistan", a protestni marš protekao je mirno.

U nemačkom gradu se, na dan kurdske Nove godine, okupilo znatno više ljudi nego što su organizatori očekivali, prenosi AFP.

Neki demonstranti su nosili zastave i transparente Kurdistanske radničke partije (PKK), koju EU i SAD smatraju terorističkom grupom, kao i portrete kurdskog nacionalističkog lidera Abdulaha Odžalana.

Policija je saopštila da nijednom demonstrantu nisu oduzete zastave i transparenti kako se masa ne bi isprovocirala, ali je dodala da su načinjene fotografije na osnovu kojih bi neki demonstranti mogli biti krivično gonjeni.

Erdogan je u ponedeljak optužio nemačku kancelarku Angelu Merkel da podržava teroriste, podseća francuska agencija, napominjući da Turska odavno optužuje Nemačku da pruža utočište kurdskim i drugim ekstremistima.

U Nemačkoj živi najveća turska dijaspora u svetu, kao i velika kurdska zajednica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво