Stoltenberg: Nema pretnji baltičkim državama

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da Alijansa ne vidi "neposrednu opasnost" od konvencionalnog vojnog napada na države baltičkog regiona.

Jens Stoltenberg je, na konferenciji za novinare s danskim premijerom, rekao da je NATO "zabrinut" zbog postupaka i mogućih namera Rusije, ali da je važno da se situacija "ne dramatizuje".

NATO je prethodnih meseci razmestio snage u zemljama koje se graniče s Rusijom pošto je ruska aneksija Krima podstakla strahove u bivšim sovjetskim republikama Estoniji, Letoniji i Litvaniji da bi one mogle biti sledeće.

Stoltenberg je rekao da NATO "skoro sve vreme" vidi strah od terorizma i sajber napada, ali da ništa ne ukazuje na "konvencionalni vojni napad protiv zemalja NATO-a, pa čak ni u baltičkim zemljama".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи