Erdogan: Turci u Evropi, vi ste budućnost, imajte po petoro dece

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je Turke koji žive u Evropi da umesto po troje, imaju po petoro dece, poručivši milionskoj dijaspori da je "budućnost Evrope", prenosi AFP.

Agencija navodi da su Turska i Evropa u svađi, pošto Nemačka i Holandija nisu dozvolile turskim ministrima da u tim zemljama održe mitinge za podršku proširenju Erdoganovih predsedničkih ovlašćenja, o kojima će se državljani Turske izjasniti na referendumu narednog meseca.

"Odavde mogu da kažem mojim građanima, kažem mojoj braći i sestrama u Evropi... Školujte decu u boljim školama, osigurajte da vam porodica živi u boljem kraju, vozite bolje automobile, živite u boljim kućama. Imajte po petoro dece, ne po troje. Vi ste budućnost Evrope. To je najbolji odgovor na nepristojnost koju pokazuju prema vama, na neprijateljstvo, na nepravde", istakao je turski predsednik.

AFP podseća da je u Evropi nastanjeno oko 2,5 miliona državljana Turske koji mogu da glasaju na referendumu, a pored njih milioni ljudi koji žive u EU imaju turske korene.

Erdogan, koji ima četvoro dece, ranio je pozivao žene u Turskoj da rađaju po najmanje troje dece kako bi se povećala populacija.

broj komentara 16 pošalji komentar
(subota, 18. mar 2017, 09:09) - Срб [neregistrovani]

Отишли су из Турске у ЕУ јер им очиглендо тамо није ваљало...

...а сада од ЕУ хоће да направе Турску? Мислим да Ердоган није свестан с чиме се игра и да ће ''друга'' страна да му узврати нпр. помагањем Гулена и његових бројних присталица, (10 милиона) Курда... што све води грађанском рату у Турској и његовим нестанком! Живи били па видели...

(subota, 18. mar 2017, 07:43) - anonymous [neregistrovani]

Srbi još nisu svesni istine

Ne dobijaju se svi ratovi samo oružjem nego i množenjem.

(subota, 18. mar 2017, 07:02) - anonymous [neregistrovani]

kakvi su na komentari

Turci bi da zive u EU ali sa svim onim navikama koje su doneli iz Turske. Oni uopste ne zele da se integrisu u evropsko drustvo.

(subota, 18. mar 2017, 06:03) - anonymous [neregistrovani]

Erdogan

Ti ces da platis jednom za sve tvoje provokacije .

(subota, 18. mar 2017, 03:33) - Sasha [neregistrovani]

Nemoc ociglednog

Svakom iole normalnom, obrazovanom i objektivnom covjeku je jasno. Ovo sto on otvoreno govori je bila istorijska politika Islama i muslimana vijekovima: raseli se, razmnozi se i pokori, tako da svake one naivne budale koje nas sto mislimo ovako nazivaju islamofobima i rasistima, pucujem da malo dublje prouce sta je to islam i sta su to muslimani u svakoj zemlji i u svim istorijskim razdobljima.

(subota, 18. mar 2017, 01:00) - Sasa [neregistrovani]

Turci nekad i sad

Upravo ovo je bila Turska politika 500g na Balkanu...pa su se na kraju svi vratili da bi ih zapadna Evropa primila dok si rekao piksla. Veliki broj sirokoumnih Turaka je nazalost i dalje manjina dok vecinu nazadnih Ergogan koristi. Erdogan je veoma opasan covek koji tera narode na sukob a ne uzajamno postovanje. 

(petak, 17. mar 2017, 23:31) - anonymous [neregistrovani]

Pitao bih ja vas

da je Rusija na mjestu Turske, tj da graniči sa Sirijom i Irakom!!!

(petak, 17. mar 2017, 23:11) - anonymous [neregistrovani]

re: Kakvi su nam komentari

Komentari su realni, prijatelje hvali, neprijatelje kudi, sta je tu lose?

(petak, 17. mar 2017, 20:22) - anonymous [neregistrovani]

Ha ha ha

Ovaj put Srbi nisu zaustavili Turke u pohodu na Evropu

(petak, 17. mar 2017, 19:57) - Mika [neregistrovani]

Turska i Evropa

Ili svi Turci i turskog porekla da napuste E.U. ili konačno priznati i pomoći državu KURDA!