Tilerson: Sve opcije na stolu, pa i vojna akcija protiv Pjongjanga

Američka politika "strateškog strpljenja" prema Pjongjangu više ne važi, rekao je u Seulu američki državni sekretar Reks Tilerson, dodavši da su moguće sve opcije, uključujući i vojnu.

Vojna akcija SAD protiv Severne Koreje je "opcija" koja je na stolu, rekao je Tilerson na zajedničkoj konferenciji za štampu sa svojim južnokorejskim kolegom Jun Bjung Seom, posle posete demilitarizovanoj zoni koja razdvaja Severnu i Južnu Koreju.

 "Naravno da ne želimo da dođe do vojnog sukoba", rekao je on, ali i dodao: "ako oni podignu nivo pretnji njihovog programa naoružanja na nivo koji po našem mišljenju zahteva akciju, ta opcija će biti na stolu".

On je rekao da je američka "politika strateškog strpljenja gotova".

"Ispitujemo novi niz diplomatskih mera, bezbednosnih i ekonomskih. Sve opcije su na stolu", rekao je Tilerson.

Tilerson je na prvoj azijskoj turneji otkada je postao državni sekretar. Posetio je Japan, a posle Južne Koreje će otputovati u Kinu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво