Erdogan: Sud EU pokrenuo krstaški rat protiv islama

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan optužio je Sud pravde Evropske unije da je započeo "krstaški rat" protiv islama, nakon presude koja dozvoljava evropskim kompanijama da zaposlenima zabrane nošenje verskih ili političkih simbola, uključujući i hidžab.

"Sud pravde EU započeo je krstaški rat protiv islama. Gde im je sloboda religije? Evropska unijo, sram te bilo. Dole sa svojim evropskim principima, vrednostima i pravdom. Oni su započeli sukob između krsta i polumeseca, nema drugog objašnjenja", rekao je Erdogan.

Erdogan je takođe izjavio da je premijer Holandije Mark Rute izgubio prijateljstvo Ankare nakon diplomatske prepirke zbog zabrane turskim ministrima da održe mitinge u Holandiji.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи