Erdogan: Sud EU pokrenuo krstaški rat protiv islama

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan optužio je Sud pravde Evropske unije da je započeo "krstaški rat" protiv islama, nakon presude koja dozvoljava evropskim kompanijama da zaposlenima zabrane nošenje verskih ili političkih simbola, uključujući i hidžab.

"Sud pravde EU započeo je krstaški rat protiv islama. Gde im je sloboda religije? Evropska unijo, sram te bilo. Dole sa svojim evropskim principima, vrednostima i pravdom. Oni su započeli sukob između krsta i polumeseca, nema drugog objašnjenja", rekao je Erdogan.

Erdogan je takođe izjavio da je premijer Holandije Mark Rute izgubio prijateljstvo Ankare nakon diplomatske prepirke zbog zabrane turskim ministrima da održe mitinge u Holandiji.

broj komentara 15 pošalji komentar
(četvrtak, 16. mar 2017, 22:31) - DDanonymous [neregistrovani]

@@ Liberano globalisticki i islamski pohodi,

Covjece,sta za tebe znaci kad Erdogan u Pristini kaze:"Kosovo je Turska,Turska je Kosovo"?Je li to prijetnja Srbiji?
A,pored onoga sto sam napisao Erdogan kaze u Sarajevu"Meni je Alija ostavio BiH u amanet".Znas li protumaciti te rijeci?
Ili ,Erdogan kaze:"Balkan je bio najmirniji i najprosperitetniji pod Osmanskim carstvom".Kako to tumacis?

(četvrtak, 16. mar 2017, 21:54) - anonymous [neregistrovani]

?

da im valjaju razmisljanja,kultura, obicaji i sve ostalo, pa onda bi mi iz Evrope isli njima na noge valjda, pa bi oni odredjiali pravila igre.
Ovako, dolazis u goste, a postavljas uslove?!? Das mu prst - hoce saku...
Pa gde to ima?
A ovaj Erdogan umislio i nada se da moze da bude novi Sulejman Veliki jednog dana.

Neka se on samo i dalje nada, ali samo do momenta kada ga i Putin bude opet i definitivno pustio "niz vodu", od cega nije bio daleko do skoro. Sad opet dobija "krilca" i raspaljuje vatru svojom retorikom.

Umislio da moze i protiv DAES-a, SAD, EU, Rusije, celog sveta?!?
Ako se ne opameti uskoro, bice po usima, ne bi bio ni prvi ni poslednji koji je tako prosao....

(četvrtak, 16. mar 2017, 21:50) - anonymous [neregistrovani]

Dopuna za Инфузија

Ne moze se doveka ziveti od infuzije.

(četvrtak, 16. mar 2017, 20:06) - anonymous [neregistrovani]

nekontrolisane odluke

donose jos nekontrolisanije odluke nazalost.Evropski sud je napravio ogromnu gresku svojom odlukom prema muslimanima i muslimankama bez ikakve potrebe.Da li je to osveta Erdoganu ili ne ja neznam , znam samo ko je povod svemu sto dolazi.

(četvrtak, 16. mar 2017, 20:03) - anonymous [neregistrovani]

@ Liberalnoglobalisticki i islamski pohodi

Kao prvo turski zvanicnici Srbiju nikad nisu pominjali u losem kontekstu a niti su prijetili Srbima .Pretnje su upucene (ako bude to i to)onima koji upravo sada rade po Evropi to sto rade i tacno je da su turski politicari znali odakle prijeti opasnost Bosnjacima ili Muslimanima i u Bosni u po Evropi.Neces se valjda sloziti da taj sud pravde radi dobru stvar.Pozdrav

(četvrtak, 16. mar 2017, 19:49) - Петар [neregistrovani]

Инфузија

Ердоган је у великој паници јер му гори под ногама. Путин га је ставио на политичку инфузију и одржава га тако политички живог, а да му није гота одавно би био бивши председник Турске.
А то ће га на крају и докусурити, навући ће гнев турске војске, ЕУ, САД-а...

(četvrtak, 16. mar 2017, 19:33) - anonymous [neregistrovani]

Srbi nisu 90 - ih, godina, nikakva.....

.....neprijateljstva navlacili na sebe, jer im je sve bilo - nametnuto! Kako evropa vodi "krstaski" rat protiv muslimana, a toliko ih primila na svoju teritoriju! Zna se ko je izgradio Nemacku, a kada bi se broj muslimana u Nemackoj povecao i dosegao kriticnu masu, e onda bi njihovi vodje rekli, pa Nemacka je oduvek bila muslimanska tj. Turska. Mi smo ovde najprvi stigli, a mnogo kasnije su se pojavili - "hriscani"!!!

(četvrtak, 16. mar 2017, 18:59) - Dusan [neregistrovani]

Erdogan ponovo o demokratiji (kao stari demokrata)

"Vidis trun u oku bliznjega svoga, a ne vidis balvan u oku svome!"

Kakva prava ima ono malo nemuslimana sto jos uvek nije pobeglo iz Turske?

(četvrtak, 16. mar 2017, 18:55) - DDanonymous [neregistrovani]

Liberalnoglobalisticki i islamski pohodi

Prije bih rekao da Zapad vodi liberalnoglobalisticke pohode i to ne samo na islamske drzave nego i na krscanske,Srbija.a u korist Islama, i Ukrajina,a isto tako imamo sve organizovaniji islamski pohod na zapadnu Evropu.Dakle,Erdogan pojednostavljuje stvari jer sjetimo se da su bas on i Davutoglu vikali po BiH i KosMetu,ovo je Turska i prijetio Srbima u R.Srpskoj kako njih,Turaka,ima 80 miliona.Erdogan nije svjestan da ulazi u sukob sa EU koji ne moze dobiti. i koji ce Turskoj mnogo kostati.

(četvrtak, 16. mar 2017, 18:52) - anonymous Sreten [neregistrovani]

Čovek je pobrkao stvari

Pa šta imaju Turci držati mitinge u drugoj državi ili tuđoj kući...isto su Slovenci zabranili Slobinim pristalicama 1991 držati "miting istine" u LJubljani, i pravilno..svako ima neku svoju istinu, a većina muljaju ili je gomila neupućenih koja samo izaziva pogoršavanje odnosa među narodom.Takvi skupovi su prihvatljivi uglavnom u državama sa kompaktnom jednonacionalnom većinom njenih državljana a ne u tuđoj državi. Erdogan ponešto i pametno kaže, ali mnogo neprijateljstva navlači na sebe kao i mi 90 ih.