Erdogan: Duh fašizma divlja Evropom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Evropa ide ka tome da se utopi u sopstvenim strahovima, nakon što je turskim političarima zabranjeno da vode kampanju u više evropskih zemalja.

"Duh fašizma divlja na ulicama Evrope. Evropa ide ka tome da se utopi u sopstvenim strahovima", rekao je Erdogan u obraćanju koje je prenosila televizija, prenosi AFP.

U porastu je islamofobija i, kako je rekao, turkofobija.

Evropa se "boji čak i migranata kojima pruža utočište", dodao je Erdogan.

Zvanična Ankara je u sporu sa nekoliko evropskih zemalja koje su tražile od turskih ministara da prekinu skupove uoči referenduma o ustavnim promenama, koji će se održati u aprilu u Turskoj.

Sukob Turske sa evropskim zemljama eskalirao je krajem prethodne nedelje, kada je Holandija zabranila turskim ministrima da održavaju takve skupove.

Erdogan je zbog toga Holanđane nazvao "nacističkim ostacima i fašistima", a prethodno je i Nemačku optužio za "nacističku praksu".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво