Erdogan: Duh fašizma divlja Evropom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Evropa ide ka tome da se utopi u sopstvenim strahovima, nakon što je turskim političarima zabranjeno da vode kampanju u više evropskih zemalja.

"Duh fašizma divlja na ulicama Evrope. Evropa ide ka tome da se utopi u sopstvenim strahovima", rekao je Erdogan u obraćanju koje je prenosila televizija, prenosi AFP.

U porastu je islamofobija i, kako je rekao, turkofobija.

Evropa se "boji čak i migranata kojima pruža utočište", dodao je Erdogan.

Zvanična Ankara je u sporu sa nekoliko evropskih zemalja koje su tražile od turskih ministara da prekinu skupove uoči referenduma o ustavnim promenama, koji će se održati u aprilu u Turskoj.

Sukob Turske sa evropskim zemljama eskalirao je krajem prethodne nedelje, kada je Holandija zabranila turskim ministrima da održavaju takve skupove.

Erdogan je zbog toga Holanđane nazvao "nacističkim ostacima i fašistima", a prethodno je i Nemačku optužio za "nacističku praksu".

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 15. mar 2017, 18:36) - anonymous [neregistrovani]

Tacno tako

Pojedini politicari Evrope zbog mrznje prema Muslimanima dovest ce svoje zemlje u katastrofalnom ekonomskom kolapsu.Milioni radnika stranih zemalja su Evropu izgradjivali , sluzili takoreci.Problem je u tome sto sada i one zemlje koje su tezile Evropskoj zajednici mogu odustati od toga jer imaju pravu sliku sta se moze desiti ubuduce sa njima .

(sreda, 15. mar 2017, 18:11) - anonymous [neregistrovani]

To je tacno

Nacisti marsiraju sirom Nemacke svake noci.
Zato imaju tolerantni stav prema ustastvu u Hrvatskoj. Sve u svemu Erdogan je upravu.