Napadač iz Diseldorfa poreklom sa Kosova

Muškarac koji je uhapšen zbog sinoćnjeg napada sekirom na železničkoj stanici u nemačkom gradu Diseldorfu poreklom je sa Kosova, saopštila je policija. Reč je o 36-godišnjem Fatmiru H., koji je najverovatnije psihički oboleo.

U stanu Fatmira H., koji je sekirom povredio devet osoba na železničkoj stanici u Diseldorfu, pronađeni su potvrda o paranoidnoj šizofreniji i lekovi za tu bolest, saopštila je kriminalistička policija.

Kako je rečeno na konferenciji za štampu, policiji je brat Fatmira H., koji živi u Vupertalu, tokom večeri prijavio njegov nestanak – pošto je znao da je kupio sekiru, a uveče se nije vratio kući.

Policijski zvaničnik Ditmar Knajp rekao je da je Fatmir sa Kosova u Nemačku došao 2009. i da ima takozvanu humanitarnu vizu.

On nije imao policijski dosije, osim, kako je rečeno, zapisa da je sam sebi naneo povrede 2015. godine, zbog čega je naloženo da se podvrgne lečenju.

Policijski zvaničnici potvrdili su pisanje Špigla da je napadač očigledno želeo da ga ubije policija.

Napadao je ljude nasumično, počeo je prilikom izlaska iz voza, a pošto je mašinovođa video šta se dešava odmah je zatvorio vrata svih vagona, čime je zaštitio ljude od napada.

U napadu je povređeno devet osoba, među kojima i jedna 13-godišnja devojčica, kao i dve italijanske državljanke, dok je ostatak žrtava iz Nemačke.

Iz bolnice saopštavaju da među povređenima nema onih koji su u kritičnom stanju.

Državni tužilac Martin Siker rekao je da tužilaštvo razmatra da li je Fatmir H. pokušao ubistvo ljudi. Naime, on je, kako je preneo, sekirom pokušao da udara žrtve po glavi ili gornjem delu tela.

"Moramo poći od toga da se radilo o pokušaju ubistva. Na osnovu pronađene potvrde, moramo i rešiti da li će biti smešten na odeljenje za psihička oboljenja, ali svakako, čim bude bilo mogućnosti za njegov transport, biće prebačen iz bolnice u zatvor", naglasio je Siker.

Napadač se povredio prilikom bekstva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се