Vilders bi zabranio dolazak cele turske vlade u Holandiju

Lider holandske Partije za slobodu Gert Vilders poručio je da bi članovima cele turske vlade zabranio da posećuju tu zemlju u predstojećim nedeljama, kako bi sprečio turske ministre da kampanju za referendum o izmeni turskog ustava sprovode i u Holandiji.

Gert Vilders je izjavio stranim novinarima da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan "islamo-fašistički lider", preneo je AFP.

Takođe je, optužio holansku vladu da je slaba jer nije odbila zahtev turskog ministra inostranih poslova Mevluta Čavušoglua da održi skup u znak podrške ustavnim promenama u Roterdamu.

Lokalni mediji su izvestili da Čavušoglu planira da održi skup u Roterdamu, u kome živi velika turska zajednica.

Holandski premijer Mark Rute nazvao je juče skup "nepoželjnim" u toj zemlji i rekao da njegova vlada neće sarađivati.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи