Srušio se helikopter u Japanu

U Japanskoj prefekturi Nagano danas se tokom obuke srušio spasilački helikopter. Strahuje se da je nastradalo devet ljudi, od kojih sedam spasilaca, javlja dopisnik RTS-a iz istočne Azije.

Danas popodne po japanskom vremenu u planini Haćibusejama u prefekturi Nagano srušio se spasilački helikopter sa devet ljudi.

Helikopter tipa "Bel 412 EP", koji može da ponese 15 osoba, poleteo je iz grada Macumoto u istoj prefekturi oko pola dva popodne u misiju obuke spasilačke ekipe, ali je sat i po kasnije, nakon što je prekinuta veza između letelice i kontrole leta, na zemlji pronađena njegova olupina.

Do sada su izvučene i u bolnicu prebačene tri osobe, uključujući tu i pilota, ali su one po dolasku u zdravstveni centar u gradu Macumoto zvanično proglašene mrtvim.

Za još dve osobe se veruje da su u vrlo teškom stanju, jer su pronađene, bez svesti, priklještene u olupini.

Preostala četiri putnika nisu uočena na teško pristupačnom šumskom, planinskom terenu i u olupini helikoptera koji je preokrenut na krov udario u zemlju.

Traganje za putnicima i njihovo izvlačenje prekinuti su zbog mraka i velikih naslaga snega, te će biti nastavljeni sutra ujutru, zbog čega raste zabrinutost da su svi putnici nastradali.

Smatra se da u trenutku pada nije bilo jačeg vetra, te da vremenski uslovi nisu bili uzrok nesreće.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се