Iz Trampovog tima tvrde da je Obamina administracija prisluškivala

Bivši menadžer kampanje predsednika SAD Donalda Trampa, Kori Levandovski, izjavio je da je administracija bivšeg predsednika Baraka Obame prisluškivala razgovore između tadašnjeg senatora Džefa Sešonsa i ruskog ambasadora Sergeja Kisljaka.

"Primetili smo da je prethodna administracija provodila vreme slušajući razgovore u kancelariji Senata između tadašnjeg senatora Džefa Sešonsa i ambasadora Rusije", rekao je Levandovski u intervjuu za Foks njuz.

Sešons je u fenruaru potvrđen za ministra pravde u Trampovoj administraciji.

Napominje da je administracija Baraka Obame saopštila da su znali za razgovore Sešonsa i Kisljaka – jedan tokom Nacionale konvencije republikanaca, a drugi u kancelariji Senata.

Levandovski kaže da je zabrinjavajuće ako su slušali sa kim je Sešons pričao i da je, ako su navodi o prisluškivanju zaista istiniti, moguće da su osnovane i Trampove slutnje o prisluškivanju razgovora u "Trampovoj kuli" tokom predsedničke kampanje prošle godine.

Ministarstvo pravde SAD saopštilo je u sredu da se Sešons zaista sastao sa Kisljakom dva puta 2016. godine. Prvi sastanak desio se u kancelariji, a drugi na skupu gde su se nalazili i drugi ambasadori.

Predsednik Tramp već je ranije tvrdio da su telefoni u "Trampovoj kuli" prisluškivani pred izbore u novembru 2016. godine. On je to uporedio sa skandalom Votergejt, iz 1970-ih godina.

Za sada nije jasno kako je Tramp došao do saznanja o navodnom prisluškivanju.

Bivši predsednik Obama demantovao je Trampove tvrdnje.

"Ni predsednik Obama niti bilo koji zvaničnik Bele kuće nije naredio prisluškivanje bilo kog građanina SAD. Svaka drugačija tvrdnja je neistinita", rekao je portparol bivšeg predsednika Kevin Luis.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво