Žestok otpor džihadista u Mosulu, vojska ih saterala u ćošak

Iračke vojne snage zatvorile su poslednji izlaz pripadnicima ekstremističke Islamske države iz njihovog poslednjeg uporišta u zapadnom delu Mosula. Žestok otpor džihadista.

Iračke specijalne snage suočavaju se sa "žestokim" otporom u borbi protiv pripadnika Islamske države u jugozapadnom Mosulu, izjavio je general pukovnik Abdulgani el Asadi.

Pukovnik je rekao za AFP da se Iračka služba za borbu protiv terorizma bori "za oblast Mamun koja se smatra izuzetno važnom i okolnim naseljima".

"Otpor je žestok i nasilan zato što oni brane ovaj front, a on je po našem mišljenju najvažniji za njih", izjavio je El Asadi.

Iračke vojne snage zatvorile su jutros poslednji izlaz pripadnicima ekstremističke Islamske države, koji se nalaze u svom poslednjem uporištu u zapadnom delu Mosula, i preuzele kontrolu nad ulazom u grad sa severozapada, to je za Rojters izjavio general Devete oklopne divizije.

Prema njegovim rečima, Deveta oklopna divizija se nalazi nekoliko kilometara od "Sirijske kapije" u Mosulu, koja predstavlja severozapadni ulaz u grad.

"Mi kontorlišemo put", rekao je general, dok britanska novinska agencija navodi da stanovnici Mosula nisu do juče mogli da putuju auto-putem, koji počinje "Sirijskom kapijom".

Put povezuje Mosul sa Tal Afarom, još jednim uporištem ID, na 60 kilometra prema zapadu i dalje prema granici sa Sirijom.

Prethodnih dana iračke snage su zauzele aerodrom i most u najjužnijem delu grada, koji se smatra strateški važnim jer prelazi preko reke Tigar, a koji će omogućiti iračkim snagama da dovedu pojačanje i unesu zalihe sa istočne strane grada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво