Mosul, iračke snage zauzele strateški važan most

Iračke snage, koje podržavaju SAD, zauzele su najjužniji most u Mosulu, preko reke Tigar, javio je "Rojters" pozivajući se na vojna saopštenja.

U pitanju je jedan od pet mostova preko Tigra, koji su svi oštećeni u vazdušnim udarima koalicije predvođene SAD.

Kada bude popravljen, most će omogućiti iračkim snagama da dovedu vojno pojačanje i unesu zalihe sa istočne strane grada, čime se stvara dodatni pritisak na džihadiste na zapadnoj strani grada.

Iračke snage juče su nastavile da prodiru dublje ka zapadnom delu Mosula kako bi zauzele most preko Tigra i povezale istočnu obalu reke, koja je pod kontrolom vlade, sa zapadnom obalom, gde je u toku ofanziva na preostale džihadiste.

Iračke snage zauzele su istočni deo Mosula u januaru ove godine, nakon 100 dana borbe, a napad na okruge zapadno od Tigra pokrenule su pre nedelju dana.

Više stotina ljudi pobeglo je u pravcu područja pod kontrolom vlade od četvrtka, od kojih najmanje 1.200 rano jutros, naveo je jedan od pripadnika elitnih snaga Službe za borbu protiv terorizma.

Iračka vojska, policija i elitne snage Službe za borbu protiv terorizma i Jedinice za brzo regaovanje učestvuju u napadima na takozvanu Islamsku državu u zapadnom Mosulu, a podršku iz vazduha, kao i na terenu, pruža im koalicija predvođena SAD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи