Oslobođena dva kidnapovana Nemca u Nigeriji

Nigerijske snage bezbednosti su oslobodile dvojicu nemačkih arheologa kidnapovanih na nalazištu kod sela Džendžela u oblasti Kaduna, saopštio je guverner te oblasti Nasir Ahmad El Rufai.

Nemačko ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da se dvojica akademika trenutno nalaze u ambasadi Nemačke u Abudži i da su dobro.

Napadači su u sredu oteli profesora Petera Brojniga i njegovog pomoćnika Johanesa Beringera i odveli ih u šumu, a tokom te akcije su ubili dva lokalna stanovnika koji su pokušali da pomognu Nemcima.

Otmičari su zatim tražili otkup od 200.000 dolara za dvojicu arheologa sa frankfurtskog Univerziteta Gete.

Oni su sa još dve članice tima, koje otmičari nisu dirali, radili na iskopavanju relikvija Nok kulture poznate po predmetima od terakote. Ova civilizacija iz ranog Gvozdenog doba smatra se najstarijom civilizacijom zapadne Afrike.

U Nigeriji su česte otmice radi otkupa, ali žrtve uglavnom budu oslobođene ako se otkup plati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи