Poziv lidera talibana: Sadite drveće

Talibani u Avganistanu uputili su retki javni proglas u ime svog lidera Hajibatulaha Akundžade, kojim se Avganistanci pozivaju da sade više drveća zarad dobrobiti "na ovom i onom svetu".

Rojters prenosi da je "specijalna poruka" upućena u ime Akundžade, verskog vođe za kojeg se veruje da se skriva od maja prošle godine kada je postao lider talibana, nakon što je njegov prethodnik ubijen u američkom napadu dronom u Pakistanu.

Navodi se da je Akundžada, koji je proveo 15 godina držeći propovedi u džamiji u Pakistanu, u poruci kojom poziva na veću sadnju drveća u zemlji interpretirao stihove iz Kurana.

"Sadnja drveća i poljoprivreda smatraju se delima koja donose dobrobit na ovom svetu i ogromne nagrade u onozemaljskom", naveo je lider talibana.

Rojters podseća da talibani vode pobunu protiv vlade u Kabulu i koalicije NATO-a koja je podržava otkada su uklonjeni sa vlasti 2001. u vojnoj intervenciji koju su predvodile SAD, ali da imaju i političke aspiracije i da pružaju osnovne usluge stanovništvu u područjima koja kontrolišu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво