Bin Laden preti svom sinu

Supruga jednog od 19 sinova Bin Ladena, Omara, izjavila je da se njen suprug i ona plaše za svoje živote zbog toga što je Omar osudio ono što radi njegov otac, vođa Al kaide, i što poziva mlade islamiste da odustanu od nasilja i okrenu se dijalogu.

Zaina al Sabah , poreklom Britanka koja se pre udaje 2006. godine za Omara bin Ladena zvala Džejn Feliks-Braun, objasnila je da im prete ekstremisti iz arapskog sveta zato što je njen muž javno govorio protiv islamskog fundamentalizma i zato što se oženio njome bez dozvole saudijske vlade.

"Omar je demokrata. Omar je pacifista. Omar veruje više u reči nego u bombe.

Poslednju godinu i po govori o miru, i ističe da su bombe porgrešno rešenje, i pokušavajući da ohrabri mlade, mlade muslimane, da odustanu od tog užasnog, nasilnog puta", navela je Zaina al Sabah.

Dodala je da je Omar prekinuo da živi sa ocem još pre napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine, jasno mu stavivši do znanja da ne podržava nasilje.

Omar je u Madrid iz Egipta stigao u ponedeljak i odmah zatražio azil od španskih vlasti, što su one odbile smatrajući da ga ne progone u Egiptu.

Bin Ladenov sin se žalio na tu odluku i na madridskom aerodromu, gde se nalazi od kada je sleteo na špansko tlo, čekajući na odluku o žalbi.

Na put u Madrid Omar se odlučio pošto su mu egipatske vlasti odbile da produže vizu.

Njegova supruga Zaina kaže da veruje da bi, da su ostali u Egiptu, bili ubijeni u sledeća dva dana ili bi Omar bio deportovan u Saudijsku Arabiju gde bi ga ili ubili ili bacili u zatvor.

Zaina al Sabah dodaje da su poslednjih godinu i po dobijali pretnje smrću preko Interneta i da su ih prijatelji i rođaci upozoravali da postoje veliki izgledi da budu ubijeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи