Zaharova: Optužbe Podgorice su neosnovane

Moskva smatra da su tvrdnje o mešanju Rusije u unutrašnje stvari Crne Gore potpuno neosnovane i da vlasti u Podgorici stoje iza antiruske informativne kampanje kada je reč o situaciji u toj zemlji, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Premijer Crne Gore Duško Marković nije izdržao a da se ne pridruži korišćenju teza koje se u poslednje vreme naširoko koriste u SAD i EU i optužio Moskvu i neke ruske specijalne službe u mešanje u unutrašnje stvari u toj zemlji (Crnoj Gori)", istakla je Zaharova na konferenciji za štampu.

Po njenim rečima, specijalni tužilac Milivoje Katnić je "otišao još dalje, pokušao je da razvije tu misao, pominjući prisustvo specijalnih snaga Federalne službe bezbednosti na crnogorskoj teritoriji".

"Sve te izjave su apsolutno neosnovane, na žalost, njih objavljuju mediji, u principu bez uzimanja u obzir ruske pozicije. Ako se pozicija Rusije i pominje, to se čini usput, i naravno, neproporcionalno i informaciji koja se objavljuje", navela je Zaharova.

Specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je u nedelju da su neki ruski državni organi umešani u pripremanje državnog udara u Crnoj Gori, s ciljem da se spreči ulazak zemlje u NATO.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je u ponedeljak Katnićeve navode, ocenivši da je neodgovorno izgovarati tako ozbiljne optužbe bez dokaza.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи