Obama za što brži oporavak privrede

Stanje američke privrede ugrožene finansijskom krizom i načini izlaska iz te krize biće prvo čime će se novoizabrani američki predsednik Barak Obama pozabaviti čim zvanično preuzme dužnosti predsednika u januaru iduće godine.

Obama je danas u Čikagu, na prvoj konferenciji za štampu posle izbora, rekao da želi da Kongres što pre usvoji novi stimulativni paket zakona kako bi se obezbedila stabilizacija američke privrede.

"Biće potrebno da stimulativni paket bude usvojen pre ili posle inauguracije. Hoću da to bude što pre", rekao je Obama posle sastanka sa 17-članim timom svojih privrednih savetnika, preneli su svetski mediji.

Obama je naglasio da će paket ekonomskih mera biti "plan za spasavanje srednje klase".

"Nećemo se ni za kratko vreme i ni lako izvući iz rupe u kojoj se nalazimo", poručio je novi predsednik SAD, ali i dodao da je "Amerika jaka i izdržljiva zemlja", izrazivši uverenje u uspeh ako se zajedničkim snagama bude radilo i ostave po strani ostave partijske i političke razlike, preneo je Bi-Bi-Si.

Povodom sastava svog kabineta, Obama je rekao da na tome radi sa "promišljenom žurbom" i da podjednako insistira i na žurbi i na promišljenosti.

Najavio je da će imena članova njegovog kabineta biti objavljena u nekoliko sledećih nedelja.

Obama se osvrnuo i na iransko nuklearno pitanje. Ocenio je da je neprihvatljivo da Iran radi na proizvodnji nuklearnog oružja i da bi trebalo da Teheran prestane da podržava terorističke organizacije.

Obama je rekao da će "na odgovarajući način" odgovoriti na pismo iranskog predsednika Mahmuda Ahmadinedžada, koji mu je čestitao izbor za američkog predsednika, preneo je Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво