Lavrov: Neosnovane optužbe "Telegrafa" na račun Rusije

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao je da su navodi da je Rusija pomogla u organizovanju pokušaja državnog udara u Crnoj Gori prošle godine neosnovani, javila je RIA.

Izjava Sergeja Lavrova usledila je nakon što je britanski list Telegraf, pozivajući se na izvore iz Vlade Velike Britanije, objavio da je Rusija planirala da ubije bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i da zbaci njegovu vladu prošle godine.

Reagovao je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je naveo da su optužbe odbačene kao apsurdne i neosnovane.

"To su apsurdne optužbe... Mi se ne mešamo u unutrašnje stvari drugih zemalja, uključujući i Crnu Goru", izjavio je Peskov, preneo je Rojters.

Prethodno je Ambasada Rusije u Londonu odbacila navode britanskog Telegrafa o umešanosti Moskve u pokušaj rušenja ustavnog poretka Crne Gore i atentata na bivšeg premijera i aktuelnog lidera vladajućeg DPS-a Mila Đukanovića.

"Telegraf reciklira odavno odbačene vesti kako bi pojačao tenzije sa Rusijom. Kao i uvek, nema dokaza, čisto nagađanje. Šta će biti sledeće nedelje?", navela je Ambasada Rusije u Londonu na svom Tviter nalogu.

U tekstu Telegrafa je navedeno da su na čelu organizacije bili ruski obaveštajci koji su imali podršku i blagoslov Moskve, kako bi sabotirali plan Crne Gore da se učlani u NATO.

"Pokušaj državnog udara u Crnoj Gori planiranog za 16. oktobar prošle godine bio je nesumnjiv primer rastuće agresivne kampanje mešanja u poslove Zapada", rekao je Telegrafu neimenovani izvor iz britanske vlade.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво