Bela kuća: Neće biti mobilizacije vojnika za borbu protiv imigranata

Bela kuća negirala je da razmatra mobilizaciju do 100.000 pripadnika trupa Nacionalne garde u 11 saveznih država SAD koji bi hapsili ilegalne imigrante. Tu informaciju je ranije danas preneo AP pozivajući se na nacrt memoranduma za koji je tvrdio da je u posedu ove agencije.

Kako je preneo RT navode AP, administracija predsednika SAD Donalda Trampa razmatra predlog mobilizacije do 100.000 pripadnika trupa Nacionalne garde koji bi hapsili ilegalne imigrante, uključujući milione koji ne žive ni blizu granice sa Meksikom.

AP je to objavio pozivajući se na nacrt memoranduma koji je u posedu te agencije. Navodi se da se u dokumentu na 11 strana poziva na do sada neviđenu militarizaciju snaga koje treba da se bore s imigracijom i to na severu do Portlanda u saveznoj državi Oregon i na istoku do Nju Orleansa u Luizijani.

U ovaj predlog su uključene i četiri savezne države koje se nalaze na granici sa Meksikom – Kalifornija, Arizona, Nju Meksiko, Teksas, ali i sedam država koje se pružaju uz ove četiri – Oregon, Nevada, Juta, Kolorado, Oklahoma, Arkanzas i Luizijana.

AP je naveo i da je memorandum napisao ministar za unutrašnju bezbednost Džon Keli.

Bela kuća je to, međutim, odmah demantovala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво