Kosačev: Otpuštanje Flina nije paranoja, nego nešto mnogo gore

Predsedavajući komiteta za inostrane poslove gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačev, napisao je na svom "Fejsbuk" nalogu da otpuštanje bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina zbog njegovih kontakata sa Rusijom "nije samo paranoja, nego nešto mnogo gore", prenose agencije.

Majkl Flin je podneo ostavku posle priznanja da je dao nepotpune informacije Trampovoj administraciji o razgovorima sa ruskim ambasadorom u SAD o američkim sankcijama prema Rusiji pre inauguracije Donalda Trampa, nakon što su se informacije o tome pojavile u medijima.

"Ili Tramp nije pronašao potrebnu nezavisnost i sateran je u ćošak... ili se rusofobija proširila po novoj administraciji od vrha do dna", naveo je Kosačev.

Njegov kolega iz donjeg doma Aleksej Puškov je nakon objave vesti o ostavci Flina na svom Tviter nalogu napisao da meta zapravo nije Flin, već odnosi sa Rusijom.

Predsedavajući Saveta za inostranu i odbrambenu politiku rekao je novinskoj agenciji RIA da još uvek nije jasno da li će Flinov odlazak uticati na bilateralne odnose.

"Još uvek nema na šta da se utiče, jer odnosi kao takvi ne postoje. Odnose naših zemalja oblikovala je prethodna administracija i bili su grozni, a Tramp je to hteo da promeni. Ali sa kime će to da promeni, sa Flinom ili bez njega, sa Tilersonom, to sada nije jasno", naveo je Kosačev.

Portparol predsednika Rusije Vladimira Putina Dmitrij Peskov nije komentarisao ostavku Flina, a na pitanje da li se još uvek nada da će se poboljšati odnosi sa SAD je odgovorio da je "prerano reći jer Trampov tim još uvek nije formiran".

Kremlj je ranije negirao da je Majkl Flin sa ruskim ambasadorom pričao o ukidanju sankcija.

Donald Tramp je imenovao penzionisanog generala Džozefa Keloga za vršioca dužnosti savetnika za nacionalnu bezbednost.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије