Abadi traži od Trampa da izbriše Irak iz uredbe

Irački premijer Hajder el Abadi tražio je od američkog predsednika Donalda Trampa da se Irak izbriše sa sporne liste zemalja navednih u Trampovoj izvršnoj uredbi, kojom se državljanima sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom privremeno brani ulazak u SAD.

U saopštenju Abadijeve kancelarije navodi se da je Donald Tramp tokom telefonskog razgovora sa iračkim premijerom ukazao na značaj saradnje u pronalaženju rešenja za taj problem "što je pre moguće" i poručio da će usmeriti američki Stejt department u tom pravcu.

"Premijer je istakao značaj preispitivanja odluke o pravima Iračana da putuju u SAD. Abadi je pozvao Trampa da ukloni Irak sa liste zemalja pomenutih u izvršnoj uredbi", navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

U saopštenju se dodaje da je Abadi izrazio želju za unapređenjem odnosa između Iraka i SAD, dok je Tramp ponovo pozvao iračkog premijera da dođe u posetu SAD.

Američki Savezni apelacioni sud odbio je da vrati na snagu izvršnu uredbu američkog predsednika Donalda Trampa, kojom se putnicima iz sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom brani ulazak u SAD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи