Trampu teško da nađe čoveka za "najgori posao" u Vašingtonu

Američki predsednik Donald Tramp ima teškoća da nađe osobu za mesto direktora komunikacija Bele kuće. Mediji taj posao opisuju kao "najgori u Vašingtonu."

Barem dva kandidata su dosad odbila posao, piše Politiko, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

To nije čudno kada se ima u vidu Trampova sklonost da sam formuliše i plasira poruke, što će predstavljati prvi izazov za budućeg direktora komunikacija, zaduženog da oblikuje i kontroliše poruke Bele kuće javnosti.

Bela kuća nema čoveka na ovoj poziciji od Trampove inauguracije prošlog meseca, uprkos naporima šefa kabineta da nađe pogodnu osobu i uprkos ponudama upućenim nekolicini republikanskih stručnjaka za komunikacije.

Pokazalo se da oni baš i nisu zainteresovani, a bar dvojica su direktno odbila posao, prenosi Politiko, pozivajući se na svoje izvore.

"Postoji spisak kandidata, ne vidim zašto ljudi nisu zainteresovani," rekao je listu jedan viši zvaničnik administracije. 

Težini posla, kako se navodi, treba dodati i problem Trampovog menadžerskog stila. Predsednik SAD je, kako piše Politiko, poznat po tome što ume da okrene svoje savetnike jednog protiv drugog i podstakne rivalstvo i podele u svom timu, što se već odrazilo na važne političke inicijative. 

Stiv Benon i Stiven Miler, Trampov glavni strateg i viši savetnik, toliko su zadržali za sebe predsednikovu izvršnu naredbu da ne samo da je na osnovu nje čak i onima koji imaju zeleni karton greškom onemogućeno da uđu u zemlju, već su i članovi kabineta koji su zaduženi da brane i objasne odluku imali problema da odgovore na pitanja, navodi Politiko.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи