Alep, troje mrtvih u napadu na prostorije Crvenog polumeseca

Najmanje troje ljudi je poginulo, među kojima i jedno dete i jedan volonter, u napadu sirijskih pobunjenika na centar za distribuciju humanitarne pomoći Crvenog polumeseca u Alepu, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

Organizacija Crvenog polumeseca i Međunarodni komitet Crvenog krsta potvrdili su da je u raketnom napadu koji se dogodio juče u četvrti Hamdanija u Alepu poginuo jedan volonter, a ranjeno još sedam volontera i zaposlenih, od kojih je troje u teškom stanju.

Opservatorija je navela da su ubijeni i žena i dete koji su došli u centar po humanitarnu pomoć, a ranjeno je više civila.

Snage lojalne sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu preuzele su decembra prošle godine potpunu kontrolu nad Alepom posle višemesečne opsade i žestokih borbi sa pobunjenicima.

U šestogodišnjem ratu u Siriji poginulo je više od 310.000 ljudi, a više miliona napustilo je svoje domove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво