Napetost u Gazi, izraelska vojska gađala ciljeve Hamasa

Izraelska vojska napala je sa kopna i iz vazduha više ciljeva palestinskog Hamasa u Pojasu Gaze kao odgovor na raketu koja je je jutros pala na otvoreno polje na jugu Izraela.

Kako su prenele novinske agencije, u tim incidentima nije bilo žrtava ni na jednoj strani, a izraelski mediji javili su da su gađani ciljevi širom Gaze pošto je Izrael u znak odmazde ispalio dve tenkovske granate pored granične ograde u Beit Lahiji.

Usledili su vazdušni udari na tri različita mesta u Gazi, a nastavljeno je i ispaljivanje tenkovskih granata.

Sirene su jutros upozorile na opasnost od raketnog napada u području Aškelona, severno od granice sa Gazom, kojom vlada ekstremistički Hamas.

Prethodno je jedna raketa ispaljena u Izrael iz pravca Pojasa Gaze sredinom januara, na šta je vojska uzvratila tenkovskom vatrom, a ni u tom incidentu nije bilo žrtava.

Agencija AP prenela je da su stanovnici te teritorije rekli da su u izraelskim vazdušnim udarima ciljana tri mesta za obuku Hamasa.

Izraelska vojska potvrdila je da je izvela udare, kao i čitavu seriju drugih tokom večeri, rekavši da je to odgovor na ispaljenu raketu i metke na vojnike pored granice.

Portparol izraelske vojske, potpukovnik Peter Lerner, rekao je da vojska "neće tolerisati raketnu vatru prema civilima" i da će "nastaviti da osigurava bezbednost i stabilnost u regionu".

Sa druge strane, portparol Hamasa Hazem Kasem optužio je Izrael za eskalaciju, a odgovornost za ispaljenu raketu niko nije preuzeo.

Džihadisti koji podržavaju Islamsku državu ranije su preuzimali odgovornost za slične napade, a Hamas se uglavnom pridržavao prekida vatre posle 50 dana rata u leto 2014. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво