Moskva pozvala Kijev da zaustavi oružane provokacije

Zbog pooštravanja situacije na jugoistoku Ukrajine, Moskva je pozvalo Kijev da odmah zaustavi oružane provokacije u Donbasu i poštuje sporazum o primirju.

"Pozivamo ukrajinske vlasti da odmah zaustave oružane provokacije u Donbasu, realizuju postojeći sporazum o prekidu vatre i napokon počnu da odgovorno realizuju sve odredbe "paketa mera" iz Minska, uključujući i one koje se odnose na političke aspekte postojećih problema", navodi se u saopštenju.

Osim toga, ministarstvo navodi da se "jugostok Ukrajine, koji već pati zbog ekonomske blokade Kijeva, ponovo nalazi na ivici humanitarne i ekološke katastrofe", prenosi Sputnjik.

Kako se ocenjuje u saopštenju, sve ovo je direktna posledica kršenja tekućih obaveza prema sporazumima iz Minska koje niko u Kijevu ne namerava da ispunjava. "Umesto napora da se postigne održivi mir ukrajinske vlasti se trude da postignu vojno rešenje sukoba. Želimo da podsetimo kako se za njih završavala ova vrsta avanture", dodaje se u saopštenju.

Moskva očekuje operativne korake specijalne posmatračke misije OEBS-a sa ciljem što skorije deeskalacije situacije u Donbasu i nada se da će ukrajinski partneri izvršiti uticaj na Kijev kako bi prekinuo sa pokušajima vojnog revanša, zaključuje se u saopštenju ruskog ministarstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво