Tramp: Americi potrebne čvrste granice

Reagujući na sudsku odluku donetu posle ukaza predsednika SAD o imigraciji, Donald Tramp je na "Tviteru" poručio da su Americi neophodne "čvrste granice" i "ektremne provere".

"Našoj zemlji su neophodne čvrste granice i ektremne promene i to sada", naveo je Tramp, koji je reč "sada" napisao velikim slovima.

"Pogledajte šta se dešava u Evropi i celom svetu, strašan haos", dodao je Tramp, veran rutini da na svom ličnom nalogu na Tviteru počinje dan komentarišući događaje u svojoj zemlji i svetu.

Američki sudija je izdao privremenu obustavu deportacije nosilaca viza i izbeglica blokiranih na aerodromima u SAD posle naredbe američkog predsednika Donalda Trampa o imigraciji.

Nekoliko američkih udruženja za zaštitu građanskih prava, među kojima uticajna Američka unija za građanske slobode (ACLU), podnele su u subotu tužbu protiv američkog predsednika zbog ukaza u kojem se izbeglicama iz nekih muslimanskih zemalja zabranjuje ulazak u SAD.

Tramp je u petak do daljeg zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво