Tramp: Americi potrebne čvrste granice

Reagujući na sudsku odluku donetu posle ukaza predsednika SAD o imigraciji, Donald Tramp je na "Tviteru" poručio da su Americi neophodne "čvrste granice" i "ektremne provere".

"Našoj zemlji su neophodne čvrste granice i ektremne promene i to sada", naveo je Tramp, koji je reč "sada" napisao velikim slovima.

"Pogledajte šta se dešava u Evropi i celom svetu, strašan haos", dodao je Tramp, veran rutini da na svom ličnom nalogu na Tviteru počinje dan komentarišući događaje u svojoj zemlji i svetu.

Američki sudija je izdao privremenu obustavu deportacije nosilaca viza i izbeglica blokiranih na aerodromima u SAD posle naredbe američkog predsednika Donalda Trampa o imigraciji.

Nekoliko američkih udruženja za zaštitu građanskih prava, među kojima uticajna Američka unija za građanske slobode (ACLU), podnele su u subotu tužbu protiv američkog predsednika zbog ukaza u kojem se izbeglicama iz nekih muslimanskih zemalja zabranjuje ulazak u SAD.

Tramp je u petak do daljeg zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 29. jan 2017, 19:14) - anonymous [neregistrovani]

Ajte sada

i vi sa svojom vojskom kuci, povucit svu vojsku iz celog sveta pa cuvajte vase granice a ne tudje, ok?

(nedelja, 29. jan 2017, 18:46) - Djordje L [neregistrovani]

Tramp

Podrška za vrednosni sistem Trampa. Poštuj sebe da bi te i drugi poštovali. Čisti računi su ljudsko pravo broj 1!

(nedelja, 29. jan 2017, 18:45) - anonymous [neregistrovani]

Нормално је да се мало построжи

Јаче су баријере, ограде направили и Бугарска, Маџарска,Хрватска,Словенија,...

Нарочито Велика Британија која је направила дугачку ограду на Француској територији за Еуротунел, код града Калеа, где су у кампу "Џунгли" дивљали мигранти!