Predsednik Meksika otkazao sastanak sa Trampom zbog zida

Zbog tenzija oko izgradnje zida na granici, predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto obavestio je Belu kuću da je otkazao sastanak sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldom Trampom.

Tramp je ranije danas napisao na svom nalogu na Tviteru da je bolje da se otkaže sastanak sa meksičkim predsednikom, ako Meksiko ne želi da plati izgradnju zida duž granice sa SAD.

"Ako Meksiko nije spreman da plati izgradnju preko potrebnog zida, onda će biti bolje da otkažemo predstojeći sastanak", napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp je u sredu potpisao ukaz o početku izgradnje zida duž granice sa Meksikom, u okviru planova za pooštravanje američke imigracione politike.

Sastanak dvojice predsednika bio je zakazan za 31. januar u Vašingtonu.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се