Tramp: Ako neće da plati zid, Nijeto neka otkaže posetu

Američki predsednik Donald Tramp poručio je meksičkom kolegi Enrikeu Penji Nijetu da bi trebalo da otkaže predstojeću posetu Vašingtonu ukoliko Meksiko odbija da plati izgradnju zida duž granice dve zemlje.

"Ukoliko Meksiko nije spremno da plati za preko potreban zid, onda bi bilo bolje da se otkaže predstojeći sastanak", naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Podsetio je i da trgovinski deficit SAD sa Meksikom iznosi 60 milijardi dolara, preneo je Rojters.

Nijeto je prethodno poručio da Meksiko neće platiti pogranični zid Donalda Trampa.

Meksički predsednik je to izjavio pošto je Tramp potpisao direktivu za izgradnju zida na granici sa Meksikom. Planirano je da zid bude dugačak 3.200 kilometara.

Nijeto nije komentarisao spekulacije da, posle Trampove odluke, razmatra mogućnost otkazivanja planirane posete Vašingtonu sledeće nedelje.

Tramp je juče u Ministarstvu unutrašnje bezbednosti rekao da njegove akcije u vezi sa imigracijom pokazuju da SAD ponovo uspostavljaju kontrolu na svojim granicama.

Tramp je naveo da će njegova administracija raditi zajedno sa Meksikom na povećanju bezbednosti obe zemlje, i da će u vezi sa tim blisko sarađivati.

"Sačuvaćemo živote na obe strane granice", rekao je Tramp nakon potpisivanja direktive o podizanju zida na granici sa Meksikom.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи