Nemačka vojska u pripravnosti zbog mogućeg napada na zalihe vode

Zbog mogućeg hemijskog napada džihadista na zalihe pitke vode, nemačke oružane snage su u stanju pripravnosti, navodi se u izveštaju vlade u Berlinu.

U izveštaju vlade u Berlinu pod nazivom "Analiza rizika u zaštiti stanovništva" navodi se da su islamisti u mogućnosti da "nabave veće količine hemikalija i da ih upotrebe", objavio je nemački Bild.

Hemijski napad na postrojenja pijaće vode bio bi "realna opcija" u slučaju porodičnih kuća, navodi list, dok "veliki potencijal rizika" postoji i kada je reč o objektima ili transportu u hemijskoj industriji, prenosi AFP.

Nemačka vlada u izveštaju detaljno opisuje koje opasnosti prete stanovništvu napadima hemikalijama i kako nemačke bezbednosne službe, bolnice i spasilačke službe treba da se spreme za to.

"Neka odlučna teroristička grupa sa dovoljno stručnog znanja mogla bi svakako da bude u stanju da potencijal opasnog hemijskog materijala koji već postoji u Nemačkoj upotrebi u okviru napada za svoje ciljeve", citira Bild analizu nemačke vlade.

U savladavanju posledica napada možda bi bilo neophodno da se Bundesver uključi "više nego dosad", navodi vlada i dodaje da se nemačka vojska za to priprema "više nego dosad".

U analizi nemačke vlade dolazi se do zaključka da je potrebno bolje pripremiti bezbednosne i spasilačke snage za moguće hemijske napade i uspostaviti dodatna postrojenja za dekontaminaciju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво