Tramp najavljuje "veliki dan": Izgradićemo zid!

Američki predsednik Donald Tramp nagovestio je da bi danas mogao da naredi početak izgradnje zida sa Meksikom dužine 3.218 kilometara. Narednih dana se očekuje da potpiše nekoliko izvršnih naredbi koje se odnose na imigraciju i bezbednost granica. Kako mediji prenose, jedna od mera je privremena zabrana ulaska većine izbeglica i suspenzija viza za građane Sirije i šest drugih zemalja Bliskog istoka i Afrike.

Donald Tramp je na svom Tviter nalogu napisao da sledi "veliki dan za nacionalnu bezbednost. Između ostalog, napravićemo zid".

Najavljene mere bezbednosti uključuju i izgradnju zida na granici s Meksikom kako bi se smanjio broj ilegalnih migranata koji ulaze u Sjedinjene Države.

Mediji prenose da se te mere uvode kako bi se obezbedila bezbednost granica, a krajem nedelje na red dolaze i izbeglički problemi.

Očekuje se da će biti zabranjen ulazak izbeglicama u Ameriku, osim verskim manjinama koje beže od progona. Biće blokirano izdavanje viza državljanima Sirije, Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sudana i Jemena, tvrde stručnjaci.

Predsednik SAD Donald Tramp razgovaraće u februaru o izgradnji 2.500 jevrejskih stambenih jedinica na okupiranim palestinskim teritorijama s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, potvrdio je Šon Spajser, portparol Bele kuće, koji je samo ponovio da je Izrael blizak saveznik SAD ne pominjući ni osudu ali ni podršku.

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je premijera Indije Narendru Modija da poseti SAD u toku ove godine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво