Turska neće da preda Asadu osvojene gradove

Zamenik turskog premijera odbacio je tvrdnje da će Turska predati grad El Bab na severu Sirije predsedniku Bašaru el Asadu, nakon što odatle protera ekstremiste Islamske države, javlja AP.

Turska je pokrenula vojne operacije u severnom delu Sirije zarad sopstvene bezbednosti i da čuva svoje granice od terorističkih pretnji, rekao je za agenciju Anadolija Numan Kurtulmuš.

Kurtulmuš je rekao da ta operacija nije pokrenuta da se grad očisti i potom preda Asadovom režimu.

Turska je poslala trupe i tenkove u Siriju početkom avgusta da podrži borce opozicije i istera ekstremiste Islamske države iz granične oblasti.

El Bab, koji je pod kontrolom ekstremista, pod opsadom je od decembra.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво