Republikanac predlaže da SAD napuste Ujedinjene nacije

Rezolucijom koju je u Predstavničkom domu predložio republikanac Majk Rodžers traži se potpuno povlačenje SAD iz UN, kao i da svetska organizacija premesti svoje sedište iz Njujorka.

Zahteva se, takođe, i obustava svih američkih aktivnosti u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, prenosi RT.

Rodžers i drugi republikanci više puta su isticali da američki poreski obveznici ne treba da plaćaju organizaciju koja ne promoviše interese SAD.

Rezolucija koja je predložena 3. januara prošla je ispod rada medija i javnosti, a u slučaju da bude usvojena biće potrebne dve godine za njeno sprovođenje.

"Predsednik će okončati svako članstvo SAD u Ujedinjenim nacijama, u svakom organu, agenciji, komisiji ili nekom drugom telu UN. Misija SAD pri UN se zatvara", navodi se u rezoluciji.

Rodžers je pokušao da progura sličnu rezoluciju 2015. godine, ali bez uspeha.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се