Tramp: Uskoro razgovori sa liderima Kanade i Meksika

Američki predsednik Donald Tramp je najavio da će uskoro razgovarati sa liderima Kanade i Meksika o Severnoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini (NAFTA).

"Započećemo pregovore u vezi sa NAFTA. Započećemo ponovne pregovore o NAFTA, imigraciji i bezbednosti granice", rekao je Tramp.

Tramp je ovo izjavio obraćajući se osoblju Bele kuće, drugog dana pošto je položio zakletvu kao 45. predsednik SAD.

NAFTA je sporazum koji je stupio na snagu pre 23 godine.

Tramp je tokom kampanje rekao da će, ako bude izabran za predsednika, ponovo pregovarati o tom sporazumu da bi obezbedio povoljnije uslove za SAD, podsetio je Rojters.

Kako prenosi AFP, Tramp će se sastati sa meksičkim kolegom Enrikeom Penjom Njetom 31. januara.

Datum sastanka sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom nije objavljen, ali su se oni u telefonskom razgovoru dogovorili da to bude uskoro.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво