Voz u Indiji iskočio iz šina, više od 30 mrtvih

Broj mrtvih u železničkoj nesreći na jugu Indije porastao je na 36, javili su indijski zvaničnici novi bilans nesreće, dok spasioci nastavljaju i danas napore da izvuku moguće preživele iz oštećenih vagona voza.

Sedam vagona i lokomotiva putničkog voza iskočili su iz šina u oblasti Kunera nedaleko od granice između obalskih država Odiša i Andra Pradeš.

Kako je rekao portparol železnice za AFP, tačan broj povređenih se još utvrđuje.

Portparol nacionalnih železnica rekao je da se broj mrtvih povećao na 36 i da je moguće da će bilans nastradalih još rasti, prenosi Beta. Oko 50 ljudi je povređeno i prebačeno u dve obližnje bolnice. U vozu se nalazilo oko 600 ljudi, a desetak autobusa poslato je da evakuišu nepovređene putnike. 

Prethodni bilans poginulih bio je 32, a povređenih 100.

Indijske vlasti ne isključuju mogućnost da se radi o sabotaži maoističkih pobunjenika. Po njima, sumnjivo je to što su dva voza nesmetano prošla tom prugom nešto pre nesreće, javlja Beta.

Ekspresni voz krenuo je iz grada Džagdalpura i išao ka Bubanešvaru, glavnom gradu države Odiša, kada se dogodila nesreća.

Železnički saobraćaj bio je prekinut na toj priobalnoj železničkoj liniji.

Ovo je najnovija u nizu železničkih nesreća koje su se u poslednje vreme dogodile u Indiji, poznatoj po problemima sa bezbednošću njene železničke mreže.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара