Bi-Bi-Si tvitovao da je Tramp ranjen, nalog hakovan

Na Tviter nalogu dopisništva britanskog Bi-Bi-Sija u Northemptonu jutros je objavljena vest da je predsednik SAD u pucnjavi pogođen u ruku. Međutim, ispostavilo se da je Tviter nalog tog medija bio hakovan.

Vest se pojavila na Tviter profilu Bi-Bi-Sija Northempton nešto pre 11 sati po lokalnom vremenu, ali je ubrzo uklonjena.

Međutim, bilo je komentara na nju, a pratioci ovog medija na Tviteru pitali su: "Da li ste sigurni" i "Zvuči čudno da mali stari Bi-Bi-Si Northempton prvi ima tu informaciju".

Korporacija je saopštila da istražuje slučaj i preduzima odgovarajuće mere kako se to više ne bi dogodilo.

Na Tviter nalogu Bi-Bi-Sija se pojavila i poruka američke grupe "Our Mine" da su na nalogu detektovali neobičnu aktivnost, kao i da je nalog hakovan.

Bi-Bi-Si je pitao tu grupu da li je ona hakovala sajt, međutim oni su odgovorili da su primetili neobične aktivnosti, kao i da su rehakovali da bi bili sigurni da li je nalog hakovan ili ne.

Pokazalo se da jeste bio meta hakera.

"Mi nikada ne hakujemo nekoga bez razloga. Mi smo bezbednosna grupa", odgovorili su iz "Our Mine" Bi-Bi-Siju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво